Zuidzicht

Over Zuidzicht, Hasselt heeft het

Veilig en bruisend

Hasselt is een bruisende, propere, veilige, gastvrije en gezellige centrumstad. Op enkele minuten wandelen, ben je in het centrum met haar autoluwe straten en mooie oude panden. Doorsteekjes verbinden de talloze restaurants, bars, winkels, boetieks, musea, parken en pleinen. Alles wacht op wandelafstand, alle faciliteiten liggen binnen handbereik, ook het cultureel centrum met zijn uitgebreid muzikaal en cultureel aanbod.

Goed ontsloten

Goed ontsloten

In Zuidzicht woon je geborgen én met de wereld aan je voeten. Vanuit de ondergrondse parking ben je zo op de twee ringwegen rond Hasselt. Vlotte verbindingen voeren je naar Brussel, Antwerpen, Luik, Aken, Maastricht en Eindhoven.

Groene omgeving

Groene omgeving

De hoofdstad van de groenste provincie van Vlaanderen is omgeven door natuur: het Nationaal Park Hoge Kempen, Domein Bokrijk, De Wijers en fruitig Haspengouw. Dichter bij het centrum zorgen het Kapermolenpark en de Japanse Tuin voor frisse lucht. Tussen de Kanaalkom en de Grote Ring komt het Demerpark. Rond de stadskern ademen de Groene Boulevard en het stadspark de nodige zuurstof uit.