Zuidzicht

Over Zuidzicht, over Kolmont

Meer dan een bouwheer

Kolmont is meer dan een bouwheer. Ons doel: goede buurten creëren waar mensen graag wonen, werken en zich ontspannen. Vanuit een sterke stedenbouwkundige visie ontwikkelen we totaalprojecten met een goede mix van woonconcepten. Die aansluiten bij de maatschappelijke evoluties. Groen speelt een belangrijke rol. Beperkte privétuinen binnen een evenwichtige groene openbare omgeving creëren rust en ademruimte. De mix van mooie woningen met fraaie buurtomgevingen en functionele openbare ruimtes schenkt extra beleving.

Zo groeit elk woonproject uit tot een doordacht en bruisend (be)leefproject.

Kennis maken met onze visie? Neem contact op

Voorbeeldprojecten


Via Palladio in Hasselt

Via Palladio

41 appartementen, 8 herenhuizen en 6 stadswoningen aan de Hasseltse Kanaalkom. Op deze plek bevonden zich ooit de magazijnen en de parking van Limburgia. Na sanering van de gronden, bouwden we hier drie appartementsgebouwen rond een centraal gelegen gemeenschappelijk groen park. De architectuur verwijst naar het industriële verleden. In het sterke stedelijke karakter ligt de klemtoon op het gebruik van traditionele materialen zoals baksteen, natuursteen en hout.

Ekkelgarden in Hasselt

Ekkelgarden

Een ambitieus woonproject in overleg met stad Hasselt. In deelgemeente Rapertingen bouwden we 545 nieuwe wooneenheden voor 1500 inwoners. Ekkelgarden is een voorbeeldproject voor de manier waarop je binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen met stedenbouw kunt omgaan. Het stedenbouwkundig plan werd opgebouwd rond de Dreef – de ruggengraat van park Ekkelgarden. De grote slingerende beweging van deze dreef beklemtoont de speelse en flexibele opzet van het park. Naast de Dreef liggen verschillende soorten woningen, pleinen, waterpartijen en parken. Elk met zijn eigen karakter maar toch herkenbaar als geheel.

Smaak Residentie in Hasselt

De Smaak Residentie – op de hoek van de Lazarij- en de Palmstraat – is een geslaagde binnenstedelijke herbestemming naar 27 appartementen in een hedendaagse architectuur. De naam van de residentie is ontleend aan de plek waar tot voor kort ’Aroma’s Lecocq’ floreerde. Smaak- en geurcomponisten maakten er jarenlang natuurlijke aroma’s en bitters.