Zuidzicht

Architectuur, B2Ai

De visie, de architect

Zuidzicht ontstond uit de visie van BURO II & ARCHI+I. Deze architectengroep met 140 medewerkers heeft kantoren in Roeselare, Gent en Brussel. De groep is een fusie van BURO II en ARCHI+I. BURO II werd in 1979 in Roeselare opgericht door Hendrik Vermoortel. ARCHI+I werd in 1983 gesticht door Philémon Wachtelaer. In 2011 bundelden beide organisaties de krachten.

Het gewone overstijgen

De groep staat erom bekend dat zijn projecten en gebouwen het gewone overstijgen: extra diepgang, meer functionaliteit, een hogere duurzaamheid, meer beleving … En dat telkens met een optimale wisselwerking tussen gebouw en omgeving. In zijn werkzaamheden zoekt BURO II & ARCHI+I altijd naar een kwalitatief evenwicht tussen economie, techniek, dream en team.

Overstijg het gewone: bezoek ons modelappartement

Referenties

Hospitaal van Knokke

Hospitaal van Knokke

Ook dit project werd toegewezen na een openbare aanbesteding. Op een 20 hectare groot terrein komen een hospitaal, rehabilitatiecentrum, zorghotel, dagkliniek, auditoria, plaatsen voor publieke evenementen en een helikopterplatform. Het ziekenhuis is zo ontworpen dat het als het ware boven het landschap lijkt uit te stijgen. Natuur en licht domineren het gebouw. Een voorbeeld van ‘living architecture’ die een perfecte integratie met het natuurlijke landschap tot stand brengt.

Baiyun International Convention Center in Guangzhou, China

Baiyun International Convention Center

Dit congrescenter bevindt zich aan de rand van het historische landschap van de Baiyun Mountains. Het ligt perfect geïntegreerd tussen stad en bergen. Het modulaire systeem van flexibele ruimtes vertaalt zich in horizontale en verticale constructies die de bergen als het ware naar de stad toe brengen.